Så otroligt gott var detta att jag önskade att jag inte vore mätt och förmå en portion till :). Jag hade ett par skivor lammstek och en zucchini som höll på att vissna i kylen. Det tillsammans med chili, pasta och ett slags rostat brödsmul blev en delikat onsdagsmiddag. Att rosta bröd med olivolja och smula det över pastan kallas för "fattigmansparmesan" i Italien och det ger verkligen otroligt mycket smak. Jag kan tänka mig att spaghetti svängd i lite fräst vitlök, chili och sardeller blir otroligt gott med denna brödtopping. Vilket bröd som helst går egentligen att använda, men brödsorten ger såklart olika karaktär till rätten och söta bröd gör sig mindre bra.
Brödcrumble:
2 stora skivor surdegsbröd av råg
1 msk olivolja
Salt
Skär brödet i små tärningar och lägg det i en ugnsform. Droppa över olja och salta. Krama in oljan ordentligt i brödet. Rosta i ugn 200C tills brödet fått ordentligt med färg. Låt gärna stå kvar på eftervärme och torka. När brödet kallnat mixar du det hastigt till grova smulor i en matberedare.
4 portioner kokt pasta
1 zucchini skuren i halvmånar
150g färdig lammstek i tärningar
1 röd paprika i grova tärningar
1 röd chili, finhackad
2 msk olivolja
Salt
Fräs zucchinin med salt och chili i olivolja på hög värme tills den fått färg. Vänd ned lamm och paprika och låt det bli varmt. Vänd ned den färdigkokta pastan. Strö över brödsmulorna. Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar