fredag 15 augusti 2014

Knapriga chokladrutor med frön och flingsalt

Jag skulle baka chokladsnitt till fredagsfikat på förskolan men misslyckades med degen. Först blev det för mycket mjöl och då tillsatte jag matolja, vilket gjorde degen lite lös istället. Jag tryckte då ut degen på en plåt och strödde på frön och flingsalt. In i ugnen och skar rutor efter gräddning. Riktigt knapriga med god smak av rostade frön och salt. Lyckat misslyckande!

Till ca 30 kakor behövs:
200g smör
2 dl strösocker
5 msk ljus sirap
5 msk kakao
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl rapsolja
1/2 dl pumpafrön
1/2 dl solrosfrön
1 tsk flingsalt

Mixa smör, socker och sirap pösigt. Blanda siktat kakao, mjöl, vaniljsocker och bikarbonat. Vänd ned detta i socketblandningen och låt mixern gå medan oljan tillsätts och du fått en deg. Tryck ut på bakplåtspapper på en ugnsplåt och strör över frön och salt. Grädda i 175C i ca 25 min, tills fröna blivit rostade. Skär i rutor innan kakan kallnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar