Jag hade färsk mild chorizo i kylen och det blev en härligt mustig pastarätt. Jag gör ofta pastarätter där man på italiensk vis rör ned pastan i såsen innan servering. Det ger så mycket mer smak till pastan. Hittar du bara het chorizo utesluter du helt enkelt chilin.
Till 4 personer behövs:
4 port kokt fusilli eller annan pasta (ca 350g torrvikt)
150g färsk mild chorizo
1 röd chili, finhackad
1 aubergine i tärningar
1 röd paprika i tärningar
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk olivolja
2 dl vitt vin
2 msk hackad basilika
2 msk hackad persilja
Salt
Fräs saltad aubergine, chili och vitlök i olivolja i en kastrull. Ta bort skinnet från korven och skär i tärningar. Tillsätt korven och låt fräsa med i ca 10 min. Häll på vitt vin och låt detta koka in så att auberginen blir mosig. Tillsätt paprikan och låt den puttra med några minuter. Smaka av med salt och tillsätt de färska örterna. Rör ned pastan i kastrullen och servera med riven parmesanost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar