Indiens nationaldag firades på förskolan med indisk musik och dans. Givetvis bjöds det på indisk mat med fiskcurry, basmatiris och naanbröd. Alldeles fantastiskt gott blev omdömet om denna gryta och det smakade verkligen som att äta på indisk restaurang! Detta kommer jag att göra hemma och bjuda gäster på, men då väljer jag bladspenat och strör över lite hackade tomater vid servering.
Till 35 barnportioner behövs:
2 kg sejfilé i tärningar
2 gula lökar, finhackade
1/2 dl rapsolja
1 msk curry
1/2 msk kardemumma
1 dl finhackad ingefära
1 dl tomatpuré
1,5 l vatten
1 dl grönsaksbuljong
0,5 dl kycklingbuljong
1/2-1 msk sambal oelek
5 dl hackad spenat eller bladspenat
7 dl creme fraiche, kokbar
Ev 1 msk maizenamjöl utrört i vatten
Fräs lök och kryddor i olja. Rör ned tomatpuré och häll på fond och vatten. Tillsätt creme fraiche och sjud 10 min. Rör ned spenat och låt den bli varm. Red ev av med maizenamjöl. Lägg sist i fisken som får sjuda endast ett par minuter. Smaka av med salt. Servera basmatiris med russin och ärter i samt naanbröd till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar