Jag hade en hink BBQ-sås i frysen efter att ha lagat dubbeltså mkt som gick åt en dag. Det är bara att erkänna: jag gjorde den för het och blev tvungen att spä ut den med ytterligare en stor burk tomatkross. Storkökstakterna satt i ett par veckor efter att jag kom tillbaka till Jösse och det var lätt att krydda för mycket ;-) Hur som helst funderade jag vad jag skulle kunna använda såsen till som var tomatbaserad och smaksatt bl a med kanel, torkad koriander och spiskummin. Idén om en persiskt kryddad köttfärssoppa föddes. Jag fräste nötfärs med lök och vitlök. Hällde på BBQ-såsen och spädde med grönsaksfond. Lite mer kanel, koriander och spiskummin samt skal och saft av 1 apelsin tillsattes. Jag lade sedan i tärnad kokt potatis och färdigkokt matvete för att göra soppan matigare. Lite persilja sist av allt och serverat med en vitlöksyoghurt. Den här soppan blir det definitivt en repris på och då kommer ett mer exakt recept! Frallor bakta på överbliven risgrynsgröt, linfrön och dinkelmjöl smakade gott till soppan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar