lördag 14 juni 2014

Rabarberpaj med mandel och citron

Rabarberpaj i "vuxensmak" blev omdömet till gårdagkvällens paj. Inte så söt, med smak av rostad mandel och citron. Servera med glass eller receptet på sk råkräm nedan. Cocossocker kan bytas mot vanligt socker.

3 dl ansad och skuren späd rabarber
1 msk cocossocker

Smuldeg:
125g smör
1/2 dl cocossocker
1,5 dl vetemjöl
1 dl hackad mandel

Lägg rabarber i en ugnsform och strö över 1 msk socker. Mixa ihop ingredienserna till smultäcket och strö över. Grädda i 200C i 15-20 min.

Råkräm:
2 äggulor
2 msk socker
1 tsk strösocker
2,5 dl vispgrädde

Vispa grädden fast. Vispa ägg och socker fluffigt och rör ned i vispgrädden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar