Lax och avokado är en klassisk kombo som aldrig är fel. Häromkvällen blev det en tortilla-variant som känns som ett lite nyttigare alternativ jämfört med köttvarianterna.
Till 4 portioner behövs;
400 g laxfilé i stora tärningar
1/2 tsk salt
2 tsk paprikapulver
2 tsk chilipulver
1/2 tsk malen koriander
1 nypa chiliflakes
Guacamole:
2 avokado
Saft av 1 lime
2 små vitlöksklyftor, pressade
1 dl kesella
1 nypa cayennepeppar
Salt
1 msk olivolja
1/2 huvud isbergssallad, strimlad
50 g bladspenat
2 vårlökar i skivor
1 ask cocktailtomater i halvor
5 stora fullkornstortillabröd
Blanda kryddorna med laxtärningarna och stek i 175C ugn i 10-15 min. Mixa ihop ingredienserna till guacamolen. Servera med sallad och tortillabröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar