Gjorde en högrev i ugn a'la pulled pork häromdagen, men valde att skära den i skivor. Ställde in högreven med kryddor och rödvin i ugn innan jag åkte till jobbet och tog ut den 6,5 h senare. Mört kött och mustig sås!
Till 4 personer behövs:
650g högrev
1 tsk paprikapulver
1 tsk malen koriander
1/2 tsk kanel
1/2 tsk spiskummin
1 krm cayennepeppar
1/2 tsk salt
1/2 dl tomatpuré
3 dl rödvin
+ 1 tsk vitvinsvinäger och 1 msk socker
1 stor zucchini
250g ostronskivling
3 vitlöksklyftor
Salt och peppar
Smör och rapsolja att steka i
Blanda kryddor med salt och klappa in i köttet. Lägg i ugnsform. Vispa ihop tomatpuré och rödvin och häll på köttet. Lägg på folie och ställ i ugn 100C. Låt stå 6,6 h. Låt köttet vila 15 min och skär upp i skivor. Koka ihop rödvinet/skyn med 1 tsk vitvinsvinäger och 1 msk socker till en sirapsliknande konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Skär zucchini och svamp i grova bitar och fräs gyllene med hackad vitlök, salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar