Krasse ingick i den måltid med vilken Myllemäki gick och blev Europamästare i matlagning i våras. Kanske får krasse en liten "revival" i och med detta, eftersom kryddan går att använda till så mycket mer än smörgåspålägg. Att den är så lättodlat underlättar givetvis. Bara att strö över jord, vattna, glömma bort i fyra dagar och sedan är det färdigt! Toppen för barnodlare som vill se snabbt resultat.
Krasse fick bli ingrediens i kvällens potatissallad som serverades till en köttig lammkorv.
Till 4 personer behövs:
6 kokta potatisar i tärningar
1/2 rödlök i båtar
1 morot, grovriven
1/2 dl kalamataoliver
1 näve ruccolasallad
1/2 dl klippt krasse
Dressing:
1 msk grovkornig senap
salt
svartpeppar
1/2 msk vitvinsvinäger
1/2 dl olivolja
Blanda ihop ingredienserna till dressingen och vänd runt med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar