lördag 31 maj 2014

Rotsaksbiffar med ost och oliver

Jag hade kokt potatis, lite riven morot och ett par ostkanter i kylen när det var dags att laga lunch. Saftiga rotsaksbiffar med ost blev resultatet!  Det passar bra att äta en tomatsallad och marinerade bönor till, eller varför inte lite charkuterier för den som saknar kött.

Till 10 biffar,  4-5 portioner, behövs:
8 kokta potatisar, grovt rivna
3 dl finriven morot
1 dl hackade svarta oliver
2 ägg
1 dl riven lagrad hårdost
100g mosad fetaost
1 tsk timjan
1/2 tsk salt
Svartpeppar
1,5 dl lätt creme fraiche
2 små ägg
1/2 dl ströbröd
Smör att steka i

Blanda alla ingredienser i en stor bunke och låt svälla 5 min. Forma 10 biffar som steks i smör, 3-4 min per sida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar