Hör du till dem som slänger stjälkarna på dina örtkryddor? Gör inte det för de innehåller massor med smak och kan mixas med salt och kryddor till örtsalt eller användas i buljongkok. Jag mixar ofta ned stjälkar i örtoljor av olika slag som får bli marinader eller som igår: ett kryddigt täcke till en laxfilé. Jag serverade en limedressing och ugnsrostad potatis och grön sparris till.
Till 4 portioner behövs:
500g laxfilé
1 kruka koriander (eller stjälkarna från en kruka)
1 vitlöksklyfta
1 msk hackad ingefära
1/2-1 tsk chiliflakes
1/2 dl rapsolja
Salt
Limedressing:
2,5 dl lätt creme fraiche
Skal och saft av 1 lime
1 tsk flytande honung
Salt och peppar
Lägg laxfilén i en ugnsform. Mixa resterande ingredienser till en grön olja och bred ut denna på laxen. Stek i ugn 175C till en innertemperatur på 54C. Blanda ihop ingredienserna till dressingen och smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar