söndag 4 maj 2014

Ugnsbakad lax med koriandertäcke och limedressing

Hör du till dem som slänger stjälkarna på dina örtkryddor? Gör inte det för de innehåller massor med smak och kan mixas med salt och kryddor till örtsalt eller användas i buljongkok. Jag mixar ofta ned stjälkar i örtoljor av olika slag som får bli marinader eller som igår: ett kryddigt täcke till en laxfilé. Jag serverade en limedressing och ugnsrostad potatis och grön sparris till.

Till 4 portioner behövs:
500g laxfilé
1 kruka koriander (eller stjälkarna från en kruka)
1 vitlöksklyfta
1 msk hackad ingefära
1/2-1 tsk chiliflakes
1/2 dl rapsolja
Salt

Limedressing:
2,5 dl lätt creme fraiche
Skal och saft av 1 lime
1 tsk flytande honung
Salt och peppar

Lägg laxfilén i en ugnsform. Mixa resterande ingredienser till en grön olja och bred ut denna på laxen. Stek i ugn 175C till en innertemperatur på 54C. Blanda ihop ingredienserna till dressingen och smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar