Idag gjorde jag en variant på min tidigare apelsin - och ingefärssås som brukar vara uppskattad. Nu blev det en bas av kokosgrädde och det var flera personer som bad om receptet på förskolan. Jag serverade såsen till en marinerad kycklingfilé och ris. Här kommer receptet:
Till fyra personer behövs:
400g kycklingfilé
Marinad:
Saften av 1/2 citron
2 msk rapsolja
1 msk ketjap manis (söt soja)
1/2 tsk torkad ingefära
1 tsk rosmarin
1/2 tsk salt
1 nypa chiliflakes
Sås:
2 dl kokosgrädde
2 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
1/2 dl konc apelsinjuice
1/2 tsk torkad ingefära
Salt efter smak
2 nypa chiliflakes
Ev maizenamjöl till redning
Putsa kycklingen och skär i lämpliga portionsbitar. Blanda ingredienserna till marinaden och låt kycklingen marinera 2 h. Lägg på ugnsplåt och stek i 225C till en innertemperatur på 75C. Vispa ihop alla ingredienser till såsen och koka upp. Smaka av med salt och chili. Red ev av med maizenamjöl utrört i vatten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar