Sedan jag upptäckte sättet att snabbmöra kött och fågel med bikarbonat gör jag alltid det när jag wokar kött. Det tar bara fem minuter och sedan får man den typiska asiatiska konsistensen på köttet. Just kalkon kan bli lite torrt i wok men genom att snabbmöra på detta sätt blir det mycket saftigt och gott.
Till fyra portioner behövs:
600g kalkonfilé skuren i strimlor
1 krm bikarbonat
250g färsk broccoli i små buketter
1 gul paprika i strimlor
1 röd paprika i strimlor
1 liten förpackning vårlök i cm- tjocka skivor
1 lime
1 msk finriven ingefära
1 tsk chiliflakes
Salt
1 kruka koriander, grovt skuren
Rapsolja att steka i
Blanda kalkonfilén med bikarbonat och låt stå medans du wokar broccolin med hälften av kryddorna tills den är knaprig. Tag den åt sidan och woka sedan kalkonen på hög värme med resten av kryddorna tills den blir brynt. Vänd ned paprika och vårlök och låt det bli varmt. Pressa över saften av limen och vänd ned koriander. Servera med ljus soja och jasminris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar