måndag 12 maj 2014

Myslibröd stor sats

8 rejäla limpor blir det av denna brödsats. Jag använder min egenrostade mysli som innehåller rostade solrosfrön, kokos och kanel vilket ger mycket smak. Prova att tillsätta 1/2 msk kanel om du har en neutral mysli för mer smak.

Detta behövs:
6 pkt jäst
3 l vatten, 37C
5 dl surdeg av råg
4 msk salt
1 dl mörk brödsirap
1 dl rapsolja
1,5 l mysli
2 kg dinkelmjöl fullkorn
2 kg vetemjöl special

Rör ut jästen i vatten, surdeg, sirap och olja. Tillsätt salt, mysli och dinkelmjölet. Låt nu degblandaren gå och tillsätt vetemjölet lite i taget tills du har en deg som släpper från bunken. Jäs 40 min. Forma 8 limpor och lägg på plåt. Jäs 40 min. Grädda i 200C varmluftsugn i 35 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar