måndag 26 maj 2014

Morotspasta storköksrecept

Morotspasta har jag gjort flera gånger till förskolebarn men idag busade jag till det med lite nya kryddor och det blev väldigt lyckat. Vill man göra en magrare sås kan man använda creme fraiche med 15% fetthalt om den är kokbar. Gott till är marinerade gröna linser som är ett bra komplement för att öka på proteininnehållet i måltiden.

Till 150 barnportioner behövs:
1 kg hackad gul lök
500 g hackad purjolök
1 dl hackad vitlök
Olivolja att fräsa löken i
3 brk tomatkross
5 kg morötter
4 l creme fraiche 34%
1/2 dl oregano
1 msk timjan
Salt
Svartpeppar

7,5 kg pasta
600g riven parmesanost

Fräs all lök i olivolja. Häll på tomatkross och kryddor. Sjud i 1h. Kör morötterna till ett grovt hack i matberedare. Rör ned morötterna i tomatsåsen och tillsätt creme fraiche. Sjud 10 min, morötterna ska fortfarande ha lite tuggmotstånd kvar. Smaka av med salt och peppar. Servera med nykokt pasta och parmesanost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar