onsdag 21 maj 2014

Pannkaksbröd!

Skulle baka 8 st bikarbonatbröd till onsdagens äggmackor. Använde mitt recept på bikarbonatbröd för stora plåtar. Trodde jag i alla fall... För istället för bikarbonat råkade jag ta bakpulver. Blev väldigt platta bröd som åkte direkt i sopkorgen. En ny sats bröd blev däremot lyckad :-D Bakpulver är mycket svagare jäsmedel än bikarbonat, man kan räkna tre gånger så mycket bakpulver jämfört med bikarbonat. Bikarbonat ingår dock som en ingrediens i bakpulvret! Bra att veta när man bakar med bikarbonat däremot är att man måste tillsätta någon syra för att det ska reagera. När jag senast bakade mjölkfritt bikarbonatbröd använde jag havregurt istället för yoghurt och den är inte speciellt syrlig. Jag löste detta genom att pressa i en tsk citronsaft i smeten och brödet blev jättebra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar