fredag 2 maj 2014

Bikarbonatbröd i långpanna

Jag hade idag filmjölk med kort datum över och beslutade mig för att baka bikarbonatbröd till förskolans mellanmål. Blev en rationell variant där jag gräddade brödet i stora plåtar och skar sedan varje plåt i 4 limpor.

Till 2 stora restaurangbleck (8 limpor) behövs:
2,5 l grahamsmjöl
2,5 l vetemjöl
7,5 dl rågsikt
1 l havregryn
7,5 dl krossat linfrö
1 l rågkross
8,5 msk bikarbonat
5 tsk salt
2 msk kummin
5 l filmjölk
7,5 dl mörk brödsirap

Blanda alla torra ingredienser och rör sedan ned sirap och filmjölk. Häll upp i 2 smorda plåtar. Strö över havregryn och helt linfrö och grädda 1 h i 175C. Låt svalna och skär sedan i fyra limpor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar