söndag 25 maj 2014

Lax med grillrub, fetaostkräm och sesamrostad sparris, aubergine och pumpa

Söndagsmiddagen blev improviserad utifrån vad som fanns i kyl och frys: lax, sparris och butternutsquash. Smaksättare blev en kryddig rub, lime, fetaost och sesamfrö.

Till 4 personer behövs:
4 laxfiléer
2 tsk paprikapulver
1 krm spiskummin
1/2 tsk koriander
1/2 tsk oregano
1 krm cayennepeppar
1/2 tsk salt

250g smulad fetaost
2,5 dl matyoghurt
Svartpeppar

600g butternutsquash i stora bitar
1 aubergine i stora bitar
2 knippen grön sparris, skalad och skuren i bitar
1/2 dl kallpressad rapsolja
1 msk sesamfrö
Salt och peppar
50g färsk babybladspenat
1 lime

Blanda kryddorna till ruben och gnid in laxen med den. Stek i 225C ugn till en innertemperatur på 54C.

Lägg squash och aubergine på en djup plåt och ringla över olja. Strö över salt, peppar och sesamfrö och vänd runt grönsakerna. Rosta i 225C ugn i 20 min, lägg på sparris och rosta 10 min till. Riv limeskalet och strö över grönsakerna och vänd ned bladspenaten. Servera med lime i klyftor.

Smula ned fetaosten i yoghurten och smaka av med peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar