torsdag 3 juli 2014

Banan & yoghurtglass

Tillsätt lite hackad choklad och valnötter till denna glass och den smakar som Ben & Jerry's Chunkey Monkey! Jag tjuvade barnens chokladsås på tub till, men det smakar nog bättre utan... ;-)

Jag är väldigt förtjust i att göra glass på frysta bär som mixas med yoghurt. Snabbt och nyttigt! Detta recept innehåller frysta bananskivor - ett bra sätt att spara övermogna bananer som inte hinner ätas upp. Den vispade äggvitan tillför luft för luftigare glass och glykosen förhindrar iskristallbildning i frysen. Har man inte glykos hemma fungerar honung lika bra.

Till 5 dl glass behövs:
2 stora bananar i frysta skivor
1 dl matyoghurt
1/2 dl strösocker
2 äggvitor
1 tsk glykos

Vispa äggvitor och socker till ett fast skum. Vispa ned glykosen. Mixa banan och matyoghurt slätt. Rör ned detta i äggvispet. Häll upp i bunke och frys ca 1-2h. Skeda upp och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar