onsdag 2 juli 2014

Zuppa inglese

...eller engelsk trifle är namnet på en slags pudding som normalt består av spritindränkt sockerkaka varvad med vaniljkräm, grädde och sylt eller bär. Klassisk på brittisk jul har jag förstått med desserten passar lika bra en kväll i juli. Desserten kan varieras i det oändliga beroende på typ av sockerkaka, sprit/likör och val av bär. Nyligen hemkommen från Italien hade vi med oss resterna från hotellets frukostpaket: några eh... spännande små sockerkakor med nougatfyllning som ingen var sugen på. Eftersom jag ogärna slänger mat så antog jag utmaningen att försöka göra dessa till något ätbart och resultatet blev en variant på zuppa inglese som var riktigt god! Jag varvade en råkräm smaksatt med vanilj (se recept nedan) med skivor av sockerkakan och droppade över lika delar mandellikör och apricot brandy (4 cl av varje) På med en näve hallon och så toppade jag med råkräm. Gott :-D

Råkräm:
2 äggulor
2 msk socker
1/2-1 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde

Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden fast och vispa ned äggsmet och vaniljsocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar