fredag 25 juli 2014

Cornflakesfisk

Jag blev tipsad om att servera cornflakesfisk till förskolebarn av en vän. Googlade och fann ett recept som jag i vanlig ordning gjorde om lite. Resultatet blev över förväntan  - riktigt gott! Det här gör jag gärna fler gånger. Det passar bäst med potatismos till eftersom rätten inte är så "såsig".

12 portioner
12 portionsbitar vit fisk, tex torsk, hoki eller kolja
1,5 dl ströbröd
6 dl cornflakes
2 tsk citronpeppar
1,5 msk hackad dill
4 finhackade vitlöksklyftor
1,5 dl smält smör

Lägg fisken i en ugnsfast form. Blanda ihop alla ingredienser utom smöret och smula sönder cornflakesen lite. Rör ned smöret och toppa fisken med detta. Gratinera i 225C tills fisken når en innertemperatur på 56C, det tar ca 15 min.

1 kommentar: