måndag 7 juli 2014

Pumparisotto

En väldigt enkel och alldeles underbar risotto som fungerar bra på egen hand eller serverad till kycklingfilé eller lite lufttorkad skinka. Jag fuskar till det med lite grädde på slutet för den rätta krämigheten och det lyfter verkligen rätten!

Till fyra portioner behövs:
1 finhackad gul lök
3 finhackade vitlöksklyftor
2 msk olivolja
3 dl arborioris
1 l kycklingfond
Saft av 1/2 pressad citron
Rivet skal av 1/4 citron
500g tärnad butternutpumpa
2 dl riven parmesanost
1 dl matlagningsgrädde
1 dl rostade solros- och pumpafrön
Salt och peppar
Ev Balsamicosirap

Fräs lök och vitlök glansigt i oljan. Tillsätt riset och fräs utan att det får färg. Koka upp fonden och tillsätt lite i taget under omrörning. När riset sjudit 15 min läggs pumpan i med resten av fonden. Låt sjuda tills riset är färdigt och pumpan blivit mosig, ca 7-8 min. Smaka av med citronsaft och skal, salt och peppar. Rör ned ost och grädde. Servera med rostade frön och balsamicosirap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar