Jag hittade ett par fina svenska ekologiska fläskkotletter häromdagen och de serverades grillade i grillpanna. Grillpannanav gjutjärn ger faktiskt lite kolsmak till maten genom de brända ränder som skapas på råvaran. Jag grillar gärna kycklingfilé, lax, biff, entrecote och fläskkött i grillpannan. Det är dessutom ett utmärkt sätt att tillaga zucchini och aubergine på och servera som tillbehör till kött eller att ha som pizzapålägg. Eftersom aubergine normalt suger upp mycket olja så är grillpannan ett bra sätt att förbereda aubergineskivor till t ex moussaka om man vill göra en magrare variant.
Idag kände jag för en naturell kryddning av köttet med bara olivolja, salt och peppar. Sedan grillades kotletterna till rutmönster och en innertemperatur på 80C.
Coleslaw till 4 personer:
2 morötter
1 kålrabbi
1 bit vitkål
Saft av 1/4 citron
Finrivet skal av 1/2 citron
Salt
1 msk sweet chilisås
1,5 dl kesella gourmet 10%
Riv morot och kålrabbi grovt. Strimla vitkålen fint. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt. Låt stå och dra i kyl en timme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar