Jag har en vän och gammal doktorandkollega som är en lika stor matfantast som jag själv och vi gillar att laga mat tillsammans. Idag gjordes en lyxig tapas-lunch hemma hos henne av modellen "här är ditt kylskåp" och det bjöd på diverse läckerheter. Men frågan är om hon vågar släppa in mig i sitt kök igen; jag lyckades med bedriften att bränna en rödvinskaramell, spruta tomatsås över halva köket och stänka het olja på henne. Får skylla på att jag inte riktigt är kompis med hennes superinduktionshäll...;-)
Det är så roligt att improvisera ihop rätter utan recept och bara gå på känsla utifrån det som finns tillgängligt. Ännu bättre blir det givetvis när man är två som bollar idéer. Dagens lunch blev en rad tapas med medelhavskänsla och svenska inslag. Riktigt mumsigt kan jag lova att det var.
Menyn:
Vattenmelongazpacho med chili och koriander
Hummus med citronolja och spiskummin
Rostad tomat - och paprikasås
Älfärsbullar med citron, vitlök och torkade tranbär
Polenta med soltorkade tomater och lagrad ost från falbygden
Älgrostbiff med bladspenat, olivolja, rödvinssirap och rostade solrosfrön
Ugnsrostad morot med färsk ingefära och örter
Sherrybräserade champinjoner med vitlök
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar