lördag 12 juli 2014

Rabarbersemifreddo

Semifreddo betyder halvfrusen på italienska. Det är i regel en glass som blandas med diverse frukt och bär, nötter, såser, sylt och kakor. Den late tar lite vad den har och blandar med färdig glass. Den ambitiöse gör från grunden en parfait, gärna med mascarpone i.

Jag hade en underbar rabarbermarmelad med vaniljstång  i kylen som jag fått tillsammans med ett gott knäckebröd från en förälder på förskolan (TUSEN TACK!). Lite har jag njutit till ostbricka men nu föddes tanken på att servera den till glass. Jag hade även en slags digestivekex med havregryn från italien hemma. Till 3 personer använde jag 1 dl vispad mellangrädde, blandade med 1/4 l vaniljglass och smulade ned 3 kex grovt. Rörde sedan i 2 msk rabarbermarmelad lite hastigt, gott om allt inte är blandat. Fyll på glas och toppa med smulat kex. Ställ gärna i frysen 30 minuter. Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar