lördag 18 maj 2013

Bikarbonatbröd

Superenkelt bröd som man bara rör ihop. Väldigt nyttigt med en massa frön och kross gör det ännu bättre. Kräver dock lite tid i ugnen, men passa på att baka när du ändå är hemma! Bikarbonat behöver någon syra för att reagera och därför används i regel yoghurt eller filmjölk
när man bakar den här typen av bröd.

Till två limpor behövs:
5 dl grahamsmjöl eller annat fullkornsmjöl
6 dl vetemjöl
2 dl rågkross
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl linfrön
4 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1/2 dl olja
1/2 dl mörk sirap
1 l naturell yoghurt eller filmjölk

Blanda mjöl, kross och frön med bikarbonat och salt. Häll över olja, sirap och yoghurt. Blanda väl med en slev. Häll upp i två smorda brödformar som rymmer 1,5 l. Grädda långt ned i ugnen, 60 min i 175C.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar