Detta mustiga bröd bakade jag på egen hemmagjord mysli (se recept denna blogg) men du kan egentligen ta vilken myslisort som helst. Resultatet med den hemmarostade myslin som jag gör ger dock en rostad smak av kokos och kanel som är fantastisk! Brödet är perfekt till frukost eller mellanmål med messmör och tomat.
Till fyra limpor behövs:
2 pkt jäst
1 l vatten, 37C
5 dl rågsurdeg
1/2 dl rapsolja
1 dl mörk brödsirap
5 tsk salt
1,5 l mysli
2,5-2,7 l specialvetemjöl + mjöl till utbakning
Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja, surdeg, sirap och salt. Tillsätt mjölet lite i taget under tiden som degmaskinen går. Degen ska släppa från bunken och inte kladda när den är färdig. Jäs 40 min och baka sedan ut fyra limpor som läggs på plåtar. Jäs ytterligare 30 min. Grädda i ugn 200C ca 35 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar