tisdag 7 maj 2013

Potatis- och rotsellerisoppa

Denna budgetsoppa serverade jag till lunch på förskolan tillsammans med stekt strimlad rökt skinka och barnen åt massor! Andra tillbehör som passar bra i soppan är knaperstekt bacon, rostade pumpa- och solrosfrön, marinerade bönor av olika slag (se recept på bönsalsa denna blogg) eller varför inte en örtolja? Palsternackan ger en fin sötma till soppan så hoppa inte över den!

Lagom till 6-8 portioner:
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
200g potatis, tärnad
500g rotselleri, tärnad
200 g palsternacka, tärnad
2 l kycklingbuljong
2 dl vispgrädde
1 tsk pressad citron
Salt och peppar

Fräs löken glansig i olja, tillsätt potatis, selleri, palsternacka samt buljong. Koka 15 min. Mixa soppan slät med grädde, smaka av med citronsaft, salt och peppar. Späd ev med vatten till önskad tjocklek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar