Mustiga limpor med lite pizzasmak, jättegoda med skinka och skivad tomat på!
Till fyra limpor behövs:
50g jäst
5 dl vatten 37C
5 dl surdeg av råg
3 tsk salt
1 tsk socker
1/2 dl olivolja
1 dl tomatpuré
1 dl strimlad färsk basilika
Ca 1,6 kg specialvetemjöl
Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt surdeg, socker, salt, olja, tomatpuré och basilika. Tillsätt nu mjölet lite i taget medans degmaskinen går. Du ska få en deg som släpper från degbunkens sidor och inte kladdar. Specialvetemjöl tål hård bearbetning och det ger ett luftigt bröd, så låt maskinen gå 10 min. Låt sedan degen jäsa 1,5h i rumstemperatur. Slå upp degen och forma fyra limpor som läggs på plåtar. Låt jäsa 30-40 min. Grädda 35 min i 175C ugn.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar