onsdag 29 maj 2013

Kyckling i tomat- & olivsås med pasta

Idag serverade jag en jättegod pastasås med italiensk touch till lunch på förskolan. Jag lät oliverna vara hela så att de barn som inte gillar oliver kunde pilla bort dem, annars är det trevligt med hackade eller skivade oliver i såsen. Barnen åt hur som helst massor! Riktigt uppskattat :-)

Till 40 barnportioner behövs:
4 gula lökar, finhackade
8 vitlöksklyftor,finhackade
1 röd chili, utan kärnor, finhackad
1dl olivolja
3,8 kg tomatkross (1 stor burk och 3 små)
1 dl grönsaksfond med lågt saltinnehåll
2 tsk salt
1/2 tsk finmalen svartpeppar
2,5 kg kycklinglårfilé
1,5 dl gröna oliver utan kärnor
1,5 dl svarta oliver utan kärnor

Fräs lök, vitlök och chili i olivolja. Häll på tomatkross och puttra 10 min. Under tiden putsar du kycklinglårfilén och skär den i bitar. Lägg på plåt med olivolja, salt och peppar. Stek i ugn 225C ca 10 min. Vänd ned kycklinglårfilén och oliverna i tomatsåsen. Sjud ytterligare 10 min. Servera med pasta och riven parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar