onsdag 8 maj 2013

Pasta med Morotssås

Det är så roligt när barnen på förskolan äter bra av den vegetariska maten och den här pastasåsen är ett beprövat koncept på flera förskolor. Jag fick nämligen ursprungliga receptet av kocken på mina barns förskola eftersom min treåriga Molly skrapar tallriken med sked då den bjuds. Jag använder lätt creme fraiche för att hålla nere fetthalten, men givetvis kan man använda den fetare varianten om man vill lyxa till det... Vispgrädden  ger en lite rundare smak men kan uteslutas. Godast är såsen om det är lite tuggmotstånd kvar hos morötterna.

Till 40 barnportioner behövs:
2 kg morötter
4 gula lökar, finhackade
6 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
1 stor burk krossade tomater (2,4kg)
5 dl vatten
1 dl flytande grönsaksbuljong
1 dl flytande kycklingbuljong
2 msk torkad oregano
1 l creme fraiche 15%
2 dl vispgrädde
2 tsk salt
Svartpeppar

Grovstrimla morötterna i matberedare. Fräs lök och vitlök glansig i olja i en stor kastrull. Tillsätt tomatkross, vatten, buljong, oregano och morötterna. Låt puttra 15 min. Tillsätt creme fraiche och låt allt bli varmt men koka ej för länge. Smaka av med salt och peppar. Servera med pasta, parmesan och marinerade bönor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar