tisdag 4 juni 2013

Äpple- och grahamsfrallor

Dagens luftiga bröd till soppan på förskolan blev till då jag hade två lite skrynkliga äpplen att ta hand om. Ytterligare sötma fås från äppelmoset!

Till 40 frallor behövs:
100g jäst
1 l vatten, 37C
1/2 dl olivolja
2 äpplen
1,5 dl äppelmos
4 tsk salt
3 dl surdeg
5 dl grahamsmjöl
2-2,2 l vetemjöl special

Rör ut jästen i vattnet och tillsätt olja, äppelmos, salt och surdeg.  Riv äpplena grovt med skal och allt, rör ned i smeten. Tillsätt nu grahamsmjöl och nästan allt vetemjöl. Låt degmaskinen gå tills degen släpper från sidorna och inte kladdar. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Låt jäsa 45 min under bakduk. Trilla ut 40 frallor och lägg på plåtar. Jäs ytterligare 30 min. Grädda i 225C ugnsvärme, 12-15 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar