måndag 10 juni 2013

Lax- och räkpasta med bladspenat

Lite rens av frysen resulterade i dagens pastasås som kanske blev lite "vuxen i smaken" med bladspenat och vitlök men barnen åt riktigt bra ändå och maten fick betyget "jättegod"!

Till 40 barnportioner behövs:
4 l mjölk
1 l vispgrädde
Ca 4 dl toppredning med vetemjöl
1 dl konc fiskbuljong
1/2 dl konc kycklingbuljong
1 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
4 pressade vitlöksklyftor
300g fryst bladspenat
1,5 kg laxfilé i tärningar
1,5 kg skalade räkor

Koka upp mjölk, grädde, buljong och kryddor och red av med mjölredning. När såsen puttrat 15 min lägger du i hackad bladspenat, lax och räkor. Fisken behöver bara ett par minuter i såsen för att bli färdig. Servera till pasta.

TIPS: tillsätt gärna lite finhackad röd chili för mer bett i såsen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar