fredag 7 juni 2013

Texasgryta med biff och kidneybönor

Denna gryta är inspirerad av den amerikanska södern och är väldigt uppskattad. Creme fraiche kan uteslutas men ger en lite mildare smak.

Till 20 barnportioner behövs:

1 kg strimlad biff eller nötinnanlår
1/2 dl rapsolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl tacokrydda
1/2 dl chilipulver
1 stor brk tomatkross, 2,6 kg
1 brk majs, 300g
1 l kokta kidneybönor
5 dl creme fraiche 30%
5 dl vatten
1/2 dl konc köttbuljong

Stek biffen i olja med salt och peppar tills den fått färg. Lägg över i en kastrull och häll på tomatkross, kryddor, buljong, bönor och vatten. Låt grytan puttra 1h och vänd ned creme fraiche och majs. Servera med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar