En verklig lyxmåltid på förskolan som man måste få bjuda på ibland. Det var så roligt att höra att något barn först inte velat ha, men sedan ändå vågat smaka och kommit att äta jättemycket! Jag hade turen att komma över riktigt fint färskt innanlår som var otroligt mört. Paprikan stekte jag för sig i ugn och tillsatte i grytan på slutet så att den skulle ha kvar lite tuggmotstånd.
Till 40 barnportioner behövs:
2,5 kg av nötinnanlår eller biff i strimlor
4 gula lökar, hackade
6 vitlöksklyftor, pressade
Rapsolja att steka i
2 l vatten
8 dl vispgrädde
2,5 dl tomatpuré
0,5 dl konc köttbuljong
Salt och svartpeppar
1,5 kg röd paprika i 3 cm tärningar
Fräs lök och vitlök glansigt i olja direkt i en stor kastrull. Bryn köttet i omgångarna med salt och peppar i en stekpanna. Lägg över i kastrullen. Tillsätt vatten, grädde, buljong och tomatpuré och låt sjuda ca 45 min. Stek paprikan på två ugnsplåtar med olja, salt och peppar, ca 10 min i 225C ugn. Tillsätt detta i grytan. Smaka av ned salt och peppar och red ev av med maizenamjöl utrört i vatten. Servera med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar