torsdag 20 juni 2013

Provencalsk torskrygg

En superenkel vardagsrätt som sköter sig själv i ugnen. Toppingen kan varieras med lite hackade oliver eller kapris som extra smaksättning. Basilikan kan bytas ut eller blandas med andra färska örtkryddor, t ex timjan, persilja och rosmarin.

Till fyra portioner behövs:
4 bitar torskrygg, 500g
Salt
Svartpeppar
2 vitlöksklyftor
2 kvisttomater
1 msk hackad basilika
2 msk olivolja
1 msk ströbröd

Lägg torsken i ugnsform och salta och peppra. Finhacka vitlöken och skär tomaterna i tärningar. Strö detta samt basilikan över fisken. Salta och peppra igen. Toppa med ströbröd och ringla över olivolja. Sätt in i ugn 225C ca 12 min. Servera med citron och couscous, bulgur eller varför inte färskpotatis?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar