lördag 8 juni 2013

Sparrispaj med dinkel

Denna paj gjorde jag till ett personalmöte på förskolan och jag tycker kombinationen av ingredienser blev väldigt lyckad.

Till 1 paj, 4 portioner behövs:
100g smör
1/2 tsk salt
1 dl dinkelmjöl, fullkorn
2 dl vetemjöl
0,5 kg färsk sparris
10 soltorkade tomater i marinad
150g riven pizzamozzarella
6 ägg
5 dl mjölk
1 tsk salt
Svartpeppar

Kör smör med mjölet och 1/2 tsk salt i mixer till en pajdeg. Låt den vila i kyl 30 min. Ansa och skär sparrisen i 4 cm långa bitar,  koka i saltat vatten i 5-6 minuter. Tryck ut pajdegen i pajform och förgrädda i 175C i ca 10 min. Täck pajbotten med sparris, soltorkade tomater i strimlor och riven mozzarella. Vispa ihop äggen med mjölk, salt och peppar. Häll på äggsmeten i pajformen och sätt in långt ned i ugnen. Grädda 35-40 min. Täck ev mef aluminiumfolie på slutet om ytan blir för mörk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar