Min variant på spaghetti Bolognese innehåller mycket rotsaker och får koka länge för att bli riktigt mustig. Om man vill kan man tillsätta rödvin och 100g knaperstekt bacon/fläsk för lite mer vuxen smak men på förskolan gör jag den enligt nedan.
Till 25 barnportioner behövs
1 kg nötfärs
4 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1/2 dl rapsolja
1 bit rotselleri (ca 1,5 dl)
2 palsternackor
5 morötter
2 kg tomatkross
1 dl tomatpuré
1/2 dl konc köttfond
3 dl vatten/ rött vin
Salt och svartpeppar
Fräs köttfärs, hackad gul lök och pressad vitlök i oljan, salta och peppra. Tillsätt rotsakerna som skurits i 1cm-stora tärningar och låt fräsa med 5 min. Häll på tomatkross, vatten/vin, tomatpuré och köttfond. Låt puttra sakta under omrörning i minst 1h. Smaka av med salt och peppar. Servera med nykokt pasta och parmesanost.
Jäääääättegoda! :-)
SvaraRaderaKul att du testade och att det blev lyckat! :-)
SvaraRadera