Dagens middag blev en gräddig pastasås med biff, vitlök, soltorkade tomater och zucchini. Kändes lyxigt med färskriven parmesan och en flaska Shiraz.
Till fyra personer behövs:
350g lövbiff i strimlor
2 msk rapsolja
Salt
Svartpeppar
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, pressad
1 liten zucchini skuren i "månar"
6 marinerade soltorkade tomater i strimlor
3/4 tsk timjan
4 dl matlagningsgrädde
1 tsk maizenamjöl utrört i vatten
Fräs biff i olja med salt och peppar. Tillsätt lök, vitlök och zucchini och fräs ytterligare några minuter. Häll på grädden och soltorkade tomater. Låt puttra 10 min och red av med maizenamjöl. Smaka av med salt och peppar. Servera med riven parmesan och nykokt pasta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar