Ibland fuskar även jag med halvfabrikat i form av t ex pesto, men det är naturligtvis godare att göra egen! Purén har en mild smak av rotselleri som gör sig jättebra i potatismos. Fisken sköter sig själv i ugnen medans du marinerar bönor skalar potatis.
Till fyra personer behövs:
400g torskryggfilé
4 skivor lufttorkad skinka
Salt och peppar
Olivolja
Marinerade bönor:
100g kokta gröna sojabönor
190g blandade bönor på tetra
1/2 gul lök finhackad
1,5 msk pesto
1/2 msk citronsaft
1 msk olivolja
Salt och peppar
Puré:
250 g rotselleri
750g mjölig potatis
25g smör
Salt och peppar
Gör så här:
Blanda ihop ingredienserna till bönorna och smaka av med salt och peppar.
Skala och tärna rotselleri och potatis. Koka i saltat vatten tills de är mjuka. Häll av det mesta av vattnet men spara ca 2dl och mosa rotsakerna med smör och kokspad till puré. Smaka av med salt och peppar.
Salta och peppra torsken runtomkring och linda in i lufttorkad skinka. Ringla över olivolja och baka i ugn 225C till en innertemp på 55C, det tar ca 10 min.
Servera med lite ringlad balsamicosirap!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar