fredag 5 juli 2013

Wokad kyckling med grönsaker och ingefära

Idag var jag rädd att maten skulle vara för stark för barnen på förskolan men inte!!! Jag råkade ha lite mycket sambal oelek i kycklingmarinaden men det gick hem ändå. Och till alla som tror att deras barn inte gillar grönsaker så råder jag er att testa detta, barnen åt jättebra!

Till 10 barnportioner behövs:
600g kycklingfilé
3 vitlöksklyftor
1 msk finhackad färsk ingefära
1 msk sambal oelek
1 msk citronsaft
2 msk rapsolja
1/2 tsk salt
4 morötter
2 röda paprikor
2 gula paprikor
250g broccoli
1 bit rödkål
Rapsolja
Salt
Peppar

Blanda en marinad av vitlök, ingefära, olja, salt, citronsaft och sambal oelek. Tärna kycklingen och lägg den i marinad ett par timmar. Skär grönsakerna i tunna stavar och woka i omgångar i olja med salt och peppar. Låt kycklingen rinna av i sil och woka i panna. Vänd sist ned alla grönsaker i pannan och blanda med kycklingen.

Servera med jasminris och en sås på lika delar fisksås och kinesisk soja som du rör ned lite finhackad vitlök och ingefära i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar