fredag 19 juli 2013

Korv och makaroner på lyxigare vis

Ja, jag veeet att barn älskar korv och makaroner. Gärna med mycket ketchup. Dessvärre tycker jag inte det är speciellt bra mat, varken ur näringssynpunkt eller ur ett kulturellt perspektiv. Men det finns sätt att göra det lite bättre! Idag fick mina barn en korv med 80% kötthalt som serverades med lyxstuvad pasta med äggula och ost. Massor med extra vitaminer och mineraler. Denna stuvade variant går dessutom blixtsnabbt att göra. Visst blir det lite extra mkt mättat fett, men om man vill kan man använda mjölk istället för matgrädde. Med någon grönsaker i form av broccoli, morot och paprika får man en riktigt balanserad måltid som dessutom känns lite roligare att servera. Mina barn får ketchup om de vill till korv, men de är faktiskt mer förtjusta i tomatpuré. Prova det till era barn!

Till fyra portioner behövs:
Fyra tjocka korvar med 80% kötthalt
250g valfri pastasort, gärna fullkorn
2,5 dl matlagningsgrädde
3 äggulor
1 dl riven parmesan
Salt och peppar

Grilla eller stek korven. Koka pastan näst intill klar och häll av den. Lägg tillbaka i kastrullen och häll på grädde, mjölk och rör ned äggula och ost. Låt stå några minuter på eftervärme så koagulerar äggulan och osten smälter så att du får en krämig sås. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar