fredag 19 juli 2013

Tagliatelle med kalkon, ricotta och färska grönsaker

Lätt sommarpasta med milda smaker. Var noga med att behålla grönsakernas krispighet och vända ihop allt precis innan servering så att det ej bli mosigt. Servera med ett medelfylligt fruktigt rödvin eller ett fylligare vitt. Även de små gillade detta, min fyraåring åt tre stora portioner!

Till 4-6 portioner behövs:
400g kalkonbröst
1 liten zucchini
1 liten aubergine
250g körsbärstomater, gärna de på kvist
3 vitlöksklyftor
1 msk hackad färsk timjan
1/2 dl olivolja att steka i
250g färsk ricottaost
300g tagliatelle
Salt och peppar

Skär kalkonen i tärningar
Skär zucchini och aubergine i kvartar. Salta ur auberginen (strö på salt, låt stå tio min, skölj av i durkslag och krama ur vattnet). Fräs grönsakerna i omgångar i olivolja med salt och peppar. Zucchinin ska ha spänst kvar och auberginen ska vara mjuk men ej mosig. Stek nu kalkonen med pressad vitlök, timjan och salt och peppar. Under tiden kokar du pastan. När den är färdigkokt blandas den ned ricottaosten, de stekta grönsakerna, kalkonen och halverade tomater. Vänd om försiktigt och servera direkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar