onsdag 17 juli 2013

Bikarbonatbröd med aprikos och tranbär

När jag bakar bikarbonatbröd brukar jag ofta ta de frön och kross som finns hemma. Idag blev det även torkad frukt i form av aprikos och tranbär. Tips: Det är också gott att blanda i lite mandel eller nötter i brödet.

Till två bröd behövs:
7 dl vetemjöl
5 dl grovt dinkelmjöl
1 dl vetekross
1 dl solrosfrö
1 dl pumpakärnor
1 dl linfrö
1 dl hackade aprikoser
2 dl tranbär
2 tsk salt
1 tsk anis
4 tsk bikarbonat
1/2 dl mörk sirap
1 l naturell yoghurt

Blanda alla torra ingredienser med den torkade frukten. Rör ned sirap och yoghurt och blanda till en jämn smet. Häll upp i två smorda brödformar. Grädda i nedre delen av ugnen på 175C i 1h 15 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar