onsdag 17 juli 2013

Pasta med Salsiccia i tomatsås och ricotta

Klassisk italienare på mitt sätt! Det är viktigt att använda färsk salsicciakorv och använda innehållet i korven som en färs. Det finns mer eller mindre starka varianter av korven och här har jag använt en ganska stark variant smaksatt med paprika och chili. Givetvis kan man använda en mildare sort om man föredrar det.

Till 4 portioner behövs:
275g färsk salsicciakorv
1 gul lök finhackad
3 vitlöksklyftor, pressad
400g tomatkross
Salt och peppar
1/2 msk färsk rosmarin, hackad
150g ricottaost

Skala av skinnet av korven och mosa ned den i en kastrull. Tillsätt lök och vitlök och låt fräsa tills löken blivit mjuk. Häll på tomatkross och låt sjuda 10 min. Vänd ned rosmarin och smaka av med salt och peppar. Servera med pasta och toppa med färsk ricottaost. Godast blir rätten om man rör ned pastasåsen direkt i pastan och låter det dra någon minut.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar