söndag 7 juli 2013

Kinafärs med broccoli och ingefära

Bra vardagsmat som både stora och små gillar. Jag använder frysta broccolibuketter för att jag tycker det är smidigt. Använder du färsk broccoli behöver du koka den ett par minuter innan den tillsätts köttfärsen. Tips: den här rätten gör sig bra även med fläskfärs eller kycklingfärs! Prova då att ha i lite färsk chili också.

Till fyra personer behövs:
400g nötfärs
300g broccolibuketter, tinade/lättkokta
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 msk finhackad färsk ingefära
2 msk rapsolja
1 msk kinesisk soja
Salt
Svartpeppar

Fräs köttfärsen i oljan tillsammans med hackad vitlök och ingefära tills den är brynt. Tillsätt hackad gul lök och fräs tills den blivit glansig. Nu tillsätts broccolibuketterna och sojan. Fräs ytterligare någon minut. Smaka av med salt och peppar. Klart! Servera med jasminris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar