onsdag 3 juli 2013

Bönsalsa

Dagens lunch på förskolan bestod av en len potatis- rotsellerisoppa som receptet redan finns till på bloggen. Jag serverade den med foccaciabröd och en supergod bönsalsa som jag tycker passade jättebra till. Salsan  fungerar också utmärkt som tillbehör till t ex grillat. Här kommer receptet:

Bönsalsa, 6-8 portioner:
300g skurna haricots vertes, frysta går bra
3 dl kokta kidneybönor
1 orange paprika
1 röd paprika
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
2 msk pressad citron
1/2 - 1 msk sambal oelek
salt

Blanda hackad gul lök, pressad vitlök, salt, olivolja och sambal oelek i en skål och vänd ned kidneybönorna. Låt dem marinera minst en halvtimme, gärna ett par timmar. Tärna paprikan i 2cm-stora tärningar och lägg på plåt med haricots vertes. Rosta i ugn 250C ca 5 min och låt svalna. Vänd ned detta i skålen  med kidnbeybönorna och servera genast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar