fredag 12 juli 2013

Citronmousse med yoghurt

Youghurt och citron är otroligt fräscht tillsammans! Detta var ett experiment som jag blev nöjd med :-) Genom att citronskalet upphettas får man en väldigt tydlig citronsmak. Unna dig färska hallon till serveringen. Jag toppade med lite rostade pumpafrön och stack ned en tunn skiva kladdkaka också som bonus!

Till 6-8 portioner behövs
3 dl vispgrädde
1 3/4 dl matyoghurt
1 dl strösocker
1 gelatinblad
Finrivet skal och saft av 1 tvättad citron

Blötlägg gelatinet i 1 dl vatten. Under tiden vispar du grädden fast och blandar med yoghurten. Riv citronskal och pressar citronsaften direkt i en kastrull. Tillsätt citronskalet och häll ned sockret i kastrullen och väm upp under omrörning. Kram ur gelatinet och låt det smälta ned i sockerlagen. Låt svalna lite och rör ned i grädden. Portionera upp i små glas. Låt stå två timmar i kyl. Servera med hallon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar