lördag 4 januari 2014

Ananassoppa med lime och thaibasilika

En lyckad dessert som jag gjorde då jag hade en mogen ananas hemma. Den går blixtsnabbt att göra! Uteslut inte thaibasilikan eftersom den har en ton av lakrits vilken gifter dig fint med ananasen. Ett perfekt dessertvin till är en riesling auslese från Tyskland: Reichsgraf von Kesselstatt, årgång 2001. Vinet finns på halvflaska för 69 kr och går att beställa till ditt systembolag från bolaget i Umeå.

Till 4 portioner behövs:
1 mogen ananas i tärningar, mittstocken borttagen
3/4 dl sockerlag (koka upp 1dl socker med 1 dl vatten, låt svalna)
Saften av 1 lime
Ev vatten att späda med

4 kulor vaniljglass, te x Carte o'Dor
2 tsk hackad thaibasilika

Mixa allt. Lägg upp i skålar med en kula vaniljglass och strö över basilikan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar