onsdag 22 januari 2014

Kycklingsoppa med paprika, kidneybönor och risonipasta

Idag blev jag otroligt nöjd med maten :-) Det känns extra bra när man lagar fettsnål mat som innehåller en massa nyttigheter och barnen älskar det. Jag kokade en sopp-bas med grönsaker som jag mixade slät för att barnen inte skulle tycka det blev för rörigt. Därefter tillsatte jag risonipasta, stekt kyckling och kidneybönor. Mustigt, gott och mättande. Serverades med focacciabröd och en örtdip.

Soppa 40 barnportioner:
6 stora röda paprikor, grovt tärnade
5 gula lökar, hackade
8 potatisar i tärningar
6,5 l vatten
4 dl konc kycklingfond
2 dl konc grönsaksfond
1,5 dl tomatpuré
3 dl torkad risonipasta
1,5 kg kycklingfilé i små tärningar
4 dl kokta kidneybönor
Salt och peppar
Olivolja att steka i

Örtdip;
4 dl kesella
3 dl lätt creme fraiche
1/2 dl hackad basilika
1/2 dl hackad persilja
1 tsk torkad körvel
Salt och peppar

Gör så här:

Fräs lök och paprika i olivolja i en stor kastrull. Tillsätt 4 l v vattnet, fond och potatisen. Sjud 20 min. Stek kycklingen på plåt i ugn 225C i 10 min med olivolja, salt och peppar. Mixa soppan slät och tillsätt resten av vattnet, smaka av med salt och peppar. Koka upp soppan och tillsätt risoni, kyckling och bönor. Låt sjuda 10 min. Rör ihop ingredienserna till örtdippen och servera till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar